Izvor: Press, 22.Okt.2012, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušali da siluju francusku novinarku u Kairu (VIDEO)

Reporterka televizije "France 24" Sonia Dridi napadnuta je u Kairu na trgu Tahrir tokom slanja priloga o dešavanjima u Egiptu.

Na istom mestu je prošle godine napadnuta i silovana CBS-ova reporterka Lara Logan.

Dridi je rekla da je stajala na trgu i izveštavala kada ju je opkolila grupa muškaraca. Počeli su da je diraju po celom telu, pokušavali da joj svuku odeću i odvuku je od kolege koji je bio na zadatku s njom i koji je pokušavao da je zaštiti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Francusku novinarku je spasio kolega Ašraf Kalil, dopisnik magazina Time i France 24.

"Bilo je najmanje 50 muškaraca oko nas koji su nas napadali, ali Ašaf je me bodrio i spasio iz cele situacije", izjavila je Dridi.

Francuska novinarka je dodala da je u jednom momentu neko od prisutnih govorio da uđe u kombi, ali da nije mogla biti sigurna da li se radi o nekome ko želi da joj pomogne ili je to samo bila zamka da je odvedu i siluju.

Dridi je uspela da se spasi nakon što je zajedno s kolegom uspela da dotrči do jednog restorana, gde su zaključali vrata, a njih dvoje su tu ostali satima.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Francuska novinarka umalo silovana pred kamerama

Izvor: Kurir, 22.Okt.2012

Sonju Didri, reporterku Fransa 24, demonstranti okupirali, odvukli od kolege, dodirivali je po celom telu i pokušali da je skinu..KAIRO - Sonja Dridi, novinarka Frans 24 , napadnuta je i umalo silovana na Tahrir trgu u Kairu...Naime, Dridi je izveštavala sa trga na kojem je prošle napadnuta i silovana...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.