Pokušaj bekstva iz zatvora u Brazilu, poginula 21 osoba

Izvor: N1 televizija, 11.Apr.2018, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušaj bekstva iz zatvora u Brazilu, poginula 21 osoba

U pokušaju masovnog bekstva iz zatvora na severu Brazila poginula je najmanje 21 osoba u razmeni vatre s policijom, saopštio je Sekretarijat za javnu bezbednost brazilske države Para.

Pokušaj bekstva je podržala dobro naoružana grupa spolja i prema prvim informacijama zatvorenici su takođe imali oružje u zatvoru, koji se nalazi kod Belema u državi Para, dodao je isti izvor.

Grupa saučesnika pokušala je eksplozivom da sruši jedan zid zatvorskog kompleska Santa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Izabel, navodi se u saopštenju. Posle toga je usledila razmena vatre između policije i zatvorenika i njihovih saučesnika.

Među mrtvima su 20 zatvorenika ili njihovih spoljnih saučesnika i jedan čuvar. Pet čuvara je ranjeno, a jedan od njih teško.

Vlasti su tokom noći sproveli prebrojavanje zatvorenika da utvrde da li su neki uspeli da pobegnu.

U zatvoru je zaplenjeno oružje gde su specijalne policijske snage poslate kao pojačanje.

U brazislikm zatvorima često izbija nasilje posebno tokom pokušaja bekstva ili pobune zbog oružanih sukoba među članovima bandi koji nastavljaju da upravljaju svojim operacijama i iz zatvorskih ćelija.

Brazil ima više od 726.000 zatvorenika, što je među najvećim zatvorskim populacijama na svetu. Mnogi zatvori su u očajnom stanju.

Prošle godine je u Brazilu u sukobima bandi u zatvorima ubijeno najmanje 125 osoba, prenela je agencija AP.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Masovno bekstvo iz zatvora, 21 mrtav (VIDEO)

Izvor: Mondo, 11.Apr.2018

U pokušaju masovnog bekstva iz zatvora na severu Brazila poginula je najmanje 21 osoba u razmeni vatre s policijom, saopštio je Sekretarijat za javnu bezbednost brazilske države Para...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović.. Pokušaj bekstva je podržala dobro naoružana grupa spolja i prema prvim informacijama...

Nastavak na Mondo...

Pokušaj masovnog bekstva iz zatvora u Brazilu, ubijena 21 osoba

Izvor: Radio 021, 11.Apr.2018

Najmanje 21 osoba poginula je prilikom pokušaja masovnog bekstva iz zatvora na severu Brazila...Sekretarijat za javnu bezbednost brazilske države Para je saopštio da je pokušaj bekstva podržala dobro naoružana grupa spolja, i prema prvim informacijama, zatvorenici su takođe imali oružje u zatvoru,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.