Pokenuta peticija za suđenje Obami u Hagu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2016, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokenuta peticija za suđenje Obami u Hagu

Američkoj vladi upućena je peticija da se predsedniku Baraku Obami sudi pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu za zločine protiv građana SAD i celog sveta.

Peticija je podneta preko sajta Bele kuće, a dosad ju je potpisalo oko 4.500 ljudi. Da bi bila uzeta u obzir potrebno je da je do 9. marta potpiše 100.000 ljudi.

U tekstu peticije se navodi da se "traži osuda ratnog zločinca Baraka Obame i suđenje pred haškim tribunalom“.

Prema autorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << peticije, Obama je "kriv ne samo za zločine protiv američkih građana već i celog sveta“.

Oni smatraju da je Libija uništena zbog Obamine agresije, a da u Siriji njegovi agenti obučavaju, finansiraju i organizuju terorističke grupe.

Reč je o jednoj od brojnih peticija na sajtu Bele kuće. Administracija na ovaj način omogućava građanima da joj se direktno obrate u vezi sa pitanjima koja ih zanimaju.

Od trenutno otvorenih peticija, najveći broj glasova, više od 317.000, dobila je peticija da se Obama pojavi u emisiji komičara Bila Mara na kanalu HBO, a druga je peticija da se ukinu sankcije Sudanu, koja ima 69.926 potpisnika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.