Pogubljen masovni ubica Džozef Frenklin

Izvor: Press, 20.Nov.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogubljen masovni ubica Džozef Frenklin

Džozef Frenklin je pogubljen zbog ubistva jednog čoveka i ranjavanja još dvojice ispred sinagoge 1977. godine.
Franklin (63), koji je bio osuđen za još sedam drugih rasno motivisanih ubistava, tvrdio je da je počinio ukupno 20 ubistava.
Njegovo pogubljenje usledilo je nakon što je američki Vrhovni sud potvrdio presudu žalbenog suda da ukine odlaganje egzekucije.
Frenklin je pucao i na vlasnika lista "Hastler" Lerija Flinta, ostavljajući ga delimično paralizovanim, nakon što je video sliku rasno mešanog para u jednom od izdanja tog magazina, preneo je Bi-bi-si.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogubljen američki rasista Franklin

Izvor: B92, 20.Nov.2013

Vašington -- Američki rasista koji je napadao Afroamerikance i Jevreje tokom ubilačkog pohoda širom zemlje, pogubljen je danas u američkoj saveznoj državi Misuri...Džozef Franklin je pogubljen zbog ubistva jednog čoveka i ranjavanja još dvojice ispred sinagoge 1977. godine...Franklin (63), koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.