Pogoršavaju se uslovi u zoni požara u Severnoj Kaliforniji

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2018, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogoršavaju se uslovi u zoni požara u Severnoj Kaliforniji

Vatrogasci koji se bore s pogubnim požarima u Severnoj Kaliforniji suočili su se danas sa pogoršanjem vremenskih uslova.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenja za opasne vremenske uslove do subote, saopštivši da niz suvih sistema niskog vazdušnog pritiska prolazi kroz ovaj region, donoseći udare vetrova, prenosi AP.

- Ovo je posebno opasna situacija sa ekstremnom niskom vlažnošću i jakim vetrovima. Novi požari će brzo izmaći kontroli, a u nekim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << slučajevima ljudi možda neće moći da se bezbedno evakuišu na vreme ukoliko se požar približi - saopštila je meteorološka služba za oblasti severno od San Franciska.

Vatrogasci su do sada lokalizovali 39 odsto požara koji je zahvatio 533 kvadratnih kilometara, oko 160 kilometara južno od granice sa Oregonom, uništivši 1.060 kuća i mnoge druge objekte.

Dva vatrogasca i još četiri osobe poginuli su otkako se požar, koji je počeo 23. jula, izuzetno velikom brzinom proširio ka najvećem gradu u regionu.

Više od 1.300 kuća je i dalje u opasnosti od vatrene stihije.

Ka jugozapadu, nove evakuacije su naložene kasno u četvrtak u kompleksu Mendosino, gde je dvostruki požar zahvatio površinu od 621 kvadratnog kilometra, uništio 41 stambeni objekat i ugrozio 2.200 kuća.

U Sijera Nevadi, vatrogasci su stavili pod kontrolu 41 odsto šumskog požara, koji je zahvatio 115 kvadratnih kilometara i zbog kojeg je zatvoren Nacionalni park Josemiti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Teška situacija u Kaliforniji, novi požari izmiču kontroli

Izvor: B92, 03.Avg.2018

Vatrogasci koji se bore s pogubnim požarima u Severnoj Kaliforniji suočili su se sa pogoršanjem vremenskih uslova...Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenja za opasne vremenske uslove do subote, saopštivši da niz suvih sistema niskog vazdušnog pritiska prolazi kroz ovaj region, donoseći...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.