Pogoršanje epidemiološke situacije u Sloveniji, produženo važenje restriktivnih mera

Izvor: B92, 07.Jan.2021, 21:54

Pogoršanje epidemiološke situacije u Sloveniji, produženo važenje restriktivnih mera

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji slovenačka vlada je danas većinu već važećih restriktivnih mera produžila za još najmanje sedam dana.

Škole će ostati zatvorene najmanje do 18. januara.

Produžava se i proširuje važenje većine dosadašnjih propisa i mera, uključujući i onu o zabrani okupljanja ljudi u obrazovnim institucijama, kazao je na konferenciji za novinare portparol vlade Jelko Kacin, dodavši da će se obrazovni proces učenja od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kuće nastaviti i da se škole pre 18. januara neće moći "otvoriti", kao i to da je takva odluka doneta na temelju mišljenja stručne grupe za kovid-19, prenosi agencija Hina.

Jedini izuzetak su obrazovne ustanove za rad s decom s posebnim potrebama koje su ponovno počele da drže nastavu početkom ove sedmice.

Što se tičezabrane kretanja radi suzbijanja širenja virusa, one ostaju iste i produžavaju se najmanje do 18. januara, a i dalje ostaje zabranjen rad žičara na skijalištima, kazao je ministar unutarašsnjih poslova Aleš Hojs.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Slovenija produžila mere

Izvor: Radio 021, 07.Jan.2021

Vlada Slovenije danas je, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odlučila da većinu važećih restriktivnih mera i ograničenja produži za još najmanje sedam dana, a škole će ostati zatvorene najranije do 18. januara, objavili su danas mediji u Ljubljani posle konferencije za štampu vladinih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.