Pogledajte do sada neobjavljene fotografije napada na Njujork

Izvor: Blic, 11.Feb.2010, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte do sada neobjavljene fotografije napada na Njujork

Svetska javnost već je videla bezbroj fotografija i video snimaka terorističkog napada 2001. godine na zgrade Svetskog trgovinskog centra u Njujorku, popularne Kule bliznakinje.

Čitav svet je gledao kako se avioni zabijaju u nebodere od čelika i stakla, koji se potom ruše u ogromnom oblaku prašine i dima.

Pogledajte galeriju fotografija koje su prvi put objavljene, kao i arhivske snimke iz septembra 2001. godine

Sada su, međutim, objavljene nove fotografije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na zahtev američke televizije ABC, koja se pozvala na slobodu informacija, preneo je "Dejli mejl".

Na njima se ne vide osobe koje su poginule, iako je poznato da je stradalo 2.752 ljudi, uključujući i decu. Slike koje su policijski fotografi snimili iz helikoptera prikazuju dramatične momente pre, uoči i posle pada nebodera.

"Nasleđe" samoubilačkog terorističkog napada na Njujork se nastavlja i danas, devet godina nakon tragedije – britanske snage priključile su se avganistanskim vojnicima, dok je NATO pokrenuo do sada najveći napad na talibane, optužene za skrivanje pripadnika terororističke organizacije Al kaida, koji su organizovali napad.

U međuvremenu, u Njujorku se na mestu na kome su bile Kule bliznakinje, poznatijem kao Nulta tačka, nastavlja izgradnja. Na tom mestu biće podignuta kula Svetski trgovinski centar 1, visoka 540 metara. Već je izgrađeno oko 60 metara novog nebodera, koji će imati 104 sprata i biće jedna od najvećih zgrada u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.