Pogledajte: Porast temperature od 1880. godine prikazan u samo 32 sekunde

Izvor: BKTV News, 15.Sep.2012, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Porast temperature od 1880. godine prikazan u samo 32 sekunde

Godard institut za istraživanje svemira pri agenciji NASA kreirao je video koji prikazuje promene temperature Zemlje u periodu od 1880. do 2011. godine. Vizuelno objašnjenje temperaturnog porasta dokaz je negativnog efekta staklene bašte koji izazivaju industrijska proizvodnja, proizvodnja energije i štetni izduvni gasovi motornih vozila.

Veliki porast Zemljine temperature zabeležen je 1970. godine, a onda je trend globalnog zagrevanja kontinuirano nastavljen. Snimak temperaturnih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << skokova traje 32 sekunde i verno dočarava brzinu kojom se odvijao temperaturni porast.

- Znamo da Zemlja apsorbuje više energije nego što emituje – izjavio je za “Dejli Mejl” direktor instituta Džejms Hansen i dodao da će naučnici nastaviti sa praćenjem tempraturnog stanja naše planete.

Beležeći temperaturne aktivnosti, stručni tim NASA ustanovio je da je prošle godine tempretura u odnosu na 2010. porasla za 0.12 stepeni Celzijusove skale.

Džejms Hansen je istakao da su temperature registrovane prvih 11 godina 21. veka značajno veće u odnosu na temperature izmerene u periodu srednjeg i kasnog dvadesetog veka.

U ovoj animaciji crvena boja prikazuje najviše tempreratue, dok su plavom bojom obeleženi temperaturni padovi. Od 1951. do 1980. godine temperature Zemlje su bile najniže.

Izvor: Blic
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Pogledajte: Porast temperature od 1880. godine prikazan u samo 32 sekunde (FOTO+VIDEO)

Izvor: S media, 15.Sep.2012

Godard institut za istraživanje svemira pri agenciji NASA kreirao je video koji prikazuje promene temperature Zemlje u periodu od 1880. do 2011. godine. Vizuelno objašnjenje temperaturnog porasta dokaz je negativnog efekta staklene bašte koji izazivaju industrijska proizvodnja, proizvodnja energije...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.