Pogledajte: Milošević prodaje cveće, a Hitler ljubimce, u spotu protiv diktatora

Izvor: Blic, 16.Apr.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Milošević prodaje cveće, a Hitler ljubimce, u spotu protiv diktatora

Međunarodna nevladina organizacija "StopBašir" objavila je spot u kojem su najpoznatiji svetski diktatori predstavljeni kao obične zanatlije u odnosu na Omara al Bašira, predsednika Sudana.

U spotu koji promoviše peticiju za zaustavljanje zločina Baširove vlade, mesto se našlo i za Slobodana Miloševića koji je predstavljen kao cvećar.

Adolfu Hitleru je namenjena uloga vlasnika prodavnice životinja, kambodžanski diktator Pol Pot je krojač, dok je Sadam Husein >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pripala predstavljen kao vlasnik restorana brze hrane "Saddam's diner".

NVO StopBašir spotom želi da podstakne ljude širom planete da potpišu peticiju protiv ubijanja, klanja i drugih monstruoznih aktivnosti koje su Bašir i njegova vojska i policija počinile nad civilima u Darfuru.

Spot prati rečenica: "Možete samo da sanjate, diktatori neće sami od sebe prestati da budu diktatori!"

Sudanski predsednik Omar al-Bašir optužen je pred Međunarodnim krivičnim sudom za genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine u Darfuru.



VIDEO > Spot nevladine organizacije "StopBašir":

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.