Poginuo četvrti francuski vojnik u Maliju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2013, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo četvrti francuski vojnik u Maliju

PARIZ -

Još jedan francuski vojnik je poginuo u sredu u vojnim operacijama na istoku Malija, objavilo je predsedništvo Republike.

Pogibijom tog vojnika iz 68. artiljerijskog puka, popeo se na četvoro broj francuskih vojnika poginulih od početka vojne operacije u Maliju, 11. januara, preneli su danas francuski mediji.

U saopštenju predsedništva Republike je navedeno da je taj podoficir učestvovao u operaciji na istoku Malija, 100 kilometara od grada Gao. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Francuski predsednik Fransoa Oland odaje počast tom vojniku koji je hrabro i predano ispunio svoj zadatak na oslobođenju Malija od terorističkih grupa i upućuje njegovoj porodici i bližnjima svoje veoma iskreno saučešće i uverava ih u punu solidarnost nacije, dodaje se u saopštenju.

U Maliju su prethodno poginula tri francuska vojnika: pilot helikoptera - prvog dana intervencije, podoficir - 19. februara i kaplar (desetar) - 2. marta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.