Poginulo devetoro dece, uzrasta od devet do 12 godina, dok su išli ka školi

Izvor: Večernje novosti, 02.Nov.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginulo devetoro dece, uzrasta od devet do 12 godina, dok su išli ka školi

Eksplozija se dogodila u severoistočnoj provinciji Takhar Devetoro dece poginulo je danas u Avganistanu kada je eksplodirala mina dok su išli ka školi, saopštila je policija."Ovo je područje pod kontrolom talibana i pošto su snage bezbednosti pokrenule napade kako bi ga očistile, talibani su postavili protivpešadijske mine", izjavio je Rojtersu portparol policije Kalil Asir.Među stradalom decom, uzrasta od devet do 12 godina, bilo je i četvoro iz “talibanskih porodica”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rekao je Asir.PROČITAJTE JOŠ - Čuvali ga neprijatelji: Priča o čoveku koji je izdao vođu ISIS Al BagdadijaEksplozija se dogodila u severoistočnoj provinciji Takhar, a kako se navodi, subota je školski dan u Avganistanu.Predstavnici talabana se još nisu oglasili povodom ovog zločina.Civilne žrtve u Avganistanu dostižu rekordan broj ove godine, uprkos naporima SAD i talibanskih pobunjenika da postignu mirovni sporazum.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Najmanje osmoro dece poginulo u eksploziji bombe u Avganistanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Nov.2019

Najmanje osmoro dece poginulo je danas u eksploziji bombe u blizini škole u Avganistanu, saopštili su tamošnji zvaničnici. Šef policije u provinciji Takhar u kojoj se napad dogodio, Sajed Mehraj Sadat rekao je da su žrtve imale od 10 do 15 godina. On je dodao da su meta bombe najverovatnije bile...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.