Izvor: B92, 03.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginulo 12 navijača

Koperbelt -- Dvanaest navijača poginulo, 46 ih povređeno, u gužvi posle kvalifikacione utakmice za Afrički kup Zambija-Kongo.

Nesreća se dogodila u gradu Koperbeltu, oko 450 kilometara severno od Lusake, glavnog grada Zambije, na granici s Demokratskom Republikom Kongo. Navijači su stradali u gužvi posle meča, kada su svi pohrlili ka izlazu iz stadiona.

Šef policije Koperbelta Antonel Mutenva izjavio je da su svi povređeni primljeni u lokalnu bolnicu, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 26 njih s manjim povredama već otpušteno na kućno lečenje.

Očevici navode da je tokom pokušaja brzog izlazka navijača sa stadiona došlo do velike gužve u kojoj je veliki broj ljudi pregažen.

Zambija je pobedom od 3:0 ostala u trci za poslednju rundu kvalifikacija koja se igra u Gani. Utakmica je igrana na stadionu u Koperbeltu jer stadion u Lusaki nije zadovoljavao bezbednosne kriterijume.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.