Poginula tri dečaka od zaostale rakete

Izvor: Mondo, 10.Sep.2012, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginula tri dečaka od zaostale rakete

Tri kambodžanska dečaka poginula su od eksplozije rakete B-40, zaostale iz građanskog rata koji se vodio osamdesetih godina prošlog veka.

Ilustracija: Guliver/Getty Images

Šef lokalne policije Keo Tan rekao je danas da su dečaci pronašli raketu u šumi na severu zemlje i pokušali da je razbiju, nadajući se da će moći da prodaju delove kao metalni otpad.

Dva dečaka bila su uzrasta od osam godina, a jedan od devet.

Oni su poginuli juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u provinciji Odor Meančej, mestu žestokih sukoba pripadnika nekadašnjeg režima Crvenih Kmera i snaga vlade.

Procenjuje se da je između četiri i šest miliona mina i neeksplodiranih sredstava zaostalo nakon više od tri decenije oružanih sukoba, od kojih strada veliki broj ljudi svake godine.

(Srna, ilustracija: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.