Poginula dva kadeta u eksploziji u Egiptu

Izvor: RTS, 15.Apr.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginula dva kadeta u eksploziji u Egiptu

Dva kadeta su poginula, a 10 osoba je ranjeno kada je ekslodirala bomba u egipatskom gradu Kafr eš Šejh, severno od Kaira.
Kadeti su poginuli dok su čekali autobus, rekao je guverner tog grada Osama Hamdi Abdel Vahid u izjavi za lokalni medij dodajući da je bomba eksplodirala u blizini gradskog fudbalskog stadiona, prenosi Tanjug.
Na desetine pripadnika vojske i policije ubijeno je u napadima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pošto je vojska zbacila islamističkog predsednika Muhameda Morsija 2013. godine, javlja AFP.
Najviše njih stradalo je na Sinajskom poluostrvu, gde su stacionirane militantne grupe bliske Islamskoj državi u Egiptu, a ostali napadi na policajce i vojnike dešavali su se u Kairu i u okolini delte Nila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.