Izvor: Blic, 30.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podvodni maratonac

Podvodni maratonac

EDIMBURG (Tanjug) - Jedan Britanac koji se lečio od leukemije, upustio se u maraton nove vrste - obučen u skafander započeo je trku po dnu škotskog jezera Loh Nes u dobrotvorne svrhe.

Lojd Skot (41), bivši vatrogasac, zaronio je u hladne vode jezera u istom trenutku kada je oko 1.200 trkača započelo maraton 'na suvom'. Skot je već skrenuo pažnju na sebe maratonima u Londonu, Njujorku i Edimburgu. U tim maratonima koji su trajali više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sedmica, takođe je nosio skafander težak 80 kg.

Za svoj najnoviji poduhvat, čiji je prihod namenjen dobrotvornom udruženju za brigu o deci oboleloj od leukemije, ovaj sportista je morao da prođe petonedeljnu obuku ronjenja.

Skot namerava da u jednočasovnim etapama dnevno pređe pet kilometara na dubini od desetak metara. Svo vreme će jednim crevom ispunjenim kiseonikom biti povezan sa brodom na površini u kojem se nalazi ekipa od osam ronilaca spremnih da mu priteknu u pomoć u slučaju potrebe.

Skot će morati da se izbori sa mnogim teškoćama, ali kako je izjavio novinarima, najveće pitanje je kako će reagovati ako se nađe licem u lice sa čuvenim čudovištem iz Loh Nesa, zvanim Nesi.

'Ako sretnem Nesi, ne znam ko će se više uplašiti, čudovište ili ja, ali sve u svemu, bilo bi super da upoznam Nesi', našalio se Skot.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.