Podignuta optužnica protiv bivšeg predsednika Južne Koreje

Izvor: RTS, 09.Apr.2018, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv bivšeg predsednika Južne Koreje

Zbog navoda da je uzeo nekoliko miliona dolara mita, protiv bivšeg predsednika Južne Koreje Li Mjung Baka podignuta je optužnica.
Li je bio predsednik Južne Koreje od 2008. do 2013. godine, a četvrti je predsednik te zemlje koji će se naći pred sudom.

Optužnica protiv Lija podignuta je samo nekoliko dana nakon što je bivša predsednica Južne Koreje Park Geun Hje osuđena na 24 godine zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog korupcije.
Li je optužen po 16 tačaka za korupciju, a tužioci mu na teret stavljaju da je uzeo 10,4 miliona dolara mita, uključujući i 5,85 miliona dolara od obaveštajne službe Južne Koreje, navodi Jonhap.
Između ostalog, optužen je i za izbegavanje poreza, zloupotrebu službenog položaja, nelegalno slanje više od 3.000 dokumenata iz predsedničke kuće, kao i kršenje izbornog zakona.
Tužioci istražuju i druga sumnjiva dela i planiraju da za njih podignu optužnicu protiv Lija čim budu potvrđena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podignuta optužnica protiv bivšeg predsjednika Južne Koreje

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2018

SEUL - Protiv bivšeg predjsednika Južne Koreje Li Mjung-baka podignuta je optužnica zbog navoda da je uzeo nekoliko miliona dolara mita...Li je bio predsjednik Južne Koreje od 2008. do 2013. godine, a četvrti je predsjednik te zemlje koji će se naći pred sudom...Optužnica protiv Lija podignuta...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Južna Koreja: Podignuta optužnica protiv još jednog bivšeg predsednika

Izvor: VOA, 09.Apr.2018

Tužilaštvo Južne Koreje pokrenulo je optužnicu po 16 tačaka protiv bivšeg predsednika Li Mjung Baka, koja uključuje podmićivanje i proneveru.   Li je optužen za primanje mita u ukupnom iznosu od 10 miliona dolara od obaveštajne službe Južne Koreje kao i kompanije Samsung. Tužioci takođe...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.