Izvor: B92, 30.Avg.2009, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Olmerta

Jerusalim -- Izraelski glavni tužilac odlučio je da podigne optužnicu protiv bivšeg premijera Ehuda Olmerta i njegove lične sekretarice Šule Zaken zbog korupcije.

U saopštenju iz kabineta glavnog tužioca se navodi da je optužnica danas predata jerusalimskom sudu. Olmert je više puta izjavio da nije kriv i podneo je ostavku 21. septembra 2008. godine, nakon što je policija zatražila da on bude optužen zbog navoda da mu je američki biznismen Moris Talanski nelegalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uplatio novac.

Olmert je optužen po tri tačke - jedna se odnosi na aferu Talanski, druga za avionske karte koje je Olmert naplatio više puta za sebe i članove porodice, a treća za imenovanje rođaka na fukcije u Centru za investicije.

Optužnica se odnosi na period dok je Olmert bio gradonačelnik Jerusalima 1993. do 2003. godine, a potom ministar industrije i trgovine od 2003. do 2006. godine.

To je prvi put da je u Izraelu optužen bivši premijer.

Olmerta je na funkciji premijera 31. marta zamenio Benjamin Netanjahu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.