Podgorica želi da podigne spomenik Titu

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica želi da podigne spomenik Titu

"Glavni grad Crne Gore podržaće inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici, kao čoveku čije je ime Podgorica ponosno nosila 47 godina, s ciljem da nastavimo da se ponosimo tom tradicijom“, rekao je gradonačelnik Podgorice Podgorice Ivan Vuković.

Vuković je to rekao na sastanku sa predstavnicima UBNOR i antifašista Podgorice sa predsednikom Borivojem Banovićem na čelu.

Vuković je, kako je saopšteno, zahvalio predstavnicima UBNOR i antifašista >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Podgorice na očuvanju i širenju ideje antifašizma kao temeljne vrednosti crnogorskog društva.

"Jer bez nje ne bi bilo ni današnje moderne, građanske i multietničke države Crne Gore", rekao je Vuković.

On je istakao da će glavni grad nastojati da u većoj meri podržava aktivnosti UBNOR i antifašista Podgorice.

"Ponosni smo što smo imali takve pretke i vizionare", rekao je Vuković, pišu Vijesti.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spomenik Titu u Podgorici

Izvor: Danas, 26.Sep.2018

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izjavio je danas da će podržati inicijativu da u glavnom gradu Crne Gore bude podignut spomenik Josipu Brozu Titu, čije je ime grad nosio 47 godina. Članak Spomenik Titu u Podgorici se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Podgorica bi uskoro mogla dobiti spomenik Josipu Brozu Titu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2018, 10:14

Podgorica bi uskoro mogla dobiti spomenik Josipu Brozu Titu, a tu ideju podržava većina u lokalnom parlamentu. Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković (DPS) juče je najavio da će grad podržati inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici, kao čoveku čije je ime Podgorica ponosno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.