Podgorica: Jasna potreba podsjećanja na odgovornost za zločine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jul.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: Jasna potreba podsjećanja na odgovornost za zločine

Uz vidan izostanak predstavnika crnogorskih državnih organa i gradske uprave Podgorice, predstavnici Foruma Bošnjaka i malobrojni građani položili su cvijeće i minutom ćutanja odali poštu žrtvama genocida u Srebrenici i drugih zločina. Dugogodišnji potpredsjednik crnogorskog parlamenta i član Foruma Bošnjaka Rifat Rastoder kaže da je posrijedi opstrukcija nadležnih i da je to sramota za državu Crnu Goru. "Forum nema više namjeru niti želju nadomještati ulogu i obavezu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Podgorica: Forum Bošnjaka obilježio godišnjicu genocida u Srebrenici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jul.2019

Godišnjice genocida u Srebrenici u Crnoj Gori godinama obilježavaju predstavnici Foruma Bošnjaka, dok predstavnici države taj događaj gotovo da ignorišu. Ni ove godine ih nije bilo na platou ispred spomenika svim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije koji se nalazi na Pobrežju, u Podgorici.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.