Počinje zasedanje Skupštine Saveta Evrope

Izvor: B92, 29.Sep.2019, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje zasedanje Skupštine Saveta Evrope

Strazbur -- U Strazburu u ponedeljak, počinje redovno Jesenje zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Tokom zasedanja će do 4. oktobra glavne teme biti zaštita uzbunjivača i žrtava terorizma, a biće podneti izveštaji o Severnoj Makedoniji i Moldaviji, saopštio je Savet Evrope na svom sajtu.

Parlamentarna skupština SE će o izveštaju o Severnoj Makedoniji raspravljati u sredu, 2. oktobra. Izveštaj je sastavio Odbor koji nadgleda poštovanje obaveza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << država članica Saveta Evrope.

Govor predsednika Francuske ;Emanuela Makrona predviđen je za utorak, 1. oktobra.

Parlamentarnoj skupštini će se obratiti i nova generalna sekretara Marija Pejčinović Burić.

Parlamentarnoj skupštini SE podnet je zahetv za hitnu raspravu na temu "Kršenje demokratskih prava i represija nad mirnim demonstracijama u Rusiji u kontekstu izbora lokalnih vlasti Moskve", navodi se na sajtu.

Predviđeno je i predstavljanje izveštaja o funkcionisanju demokratskih institucija u Moldaviji, a na ceremoniji će biti dodeljena "Nagrada Vaclav Havel" za ljudska prava.

Parlamentarna skupština SE će baviti "klimatskim izbeglicama" i odlaskom građana iz Istočne Evrope zbog posla na Zapadu, piše u najavi skupa na čijem će početku, sutra, prvog dana zasedanja biti utvrđen konačni dnevni red za celu nedelju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.