Izvor: Blic, 16.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo samit Putin-Šreder

Počeo samit Putin-Šreder

BERLIN Nemački kancelar Gerhard Šreder i ruski predsednik Vladimir Putin istakli su juče u Berlinu, posle prve runde razgovora, da su i Nemačka i Rusija zainteresovane za poboljšanje bilateralnih političkih i privrednih odnosa.

Putin je preksinoć doputovao u Berlin, ali je zvanični deo njegove dvnodnevne posete Nemačkoj započeo tek juče kada je obavljena ceremonija svečanog dočeka.

Šreder je rekao da je sa Putinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imao 'dobar i zanimljiv razgovor, usmeren ka ostvarenju rezultata'.

'Želimo suštinski nov početak u razvoju bilateralnih odnosa. Nemačka je veoma zainteresovana za strateško partnerstvo s Rusijom', rekao je Šreder.

Putin, koji se novinarima protivno očekivanju obratio na ruskom, a ne na nemačkom jeziku, izjavio je da su u žiži njegove prve runde razgovora s nemačkim kancelarom bila ekonomska pitanja i bilateralni odnosi. 'Nemačka je najvažniji partner Rusije u Evropi', naglasio je ruski predsednik.

Ruski predsednik u poseti Nemačkoj

Počeo samit Putin-Šreder

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.