Počeo karneval u Riju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2020, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo karneval u Riju

Brazilski karneval počeo je danas uz milione maskiranih učesnika na ulicama Rio do Žanejra i povremene kritike brazilskog predsednika Žaira Bolsonara.

Otkako je desničarski predsednik Žair Bolsonaro preuzeo funkciju u januaru 2019. godine, Brazilci su oštro podeljeni. Pristalice bivšeg vojnog kapetana hvale ga zbog brzog pada nasilnog kriminala i poboljšanja ekonomije, dok njegovi protivnici osuđuju ono što smatraju rasizmom, seksizmom i nepoštovanjem siromašnih, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rojters.

Uz gomilu konzervativnih saveznika, među kojima je i gradonačelnik Rija Marselo Krivela, Bolsonaro je pokazao malo interesovanja za karneval i povremeno je kritikovao ponašanje učesnika.

Međutim, većina učesnika je apolitično odevena, u rasponu od sirena do kaubojskih kostima, što ukazuje na to da su Brazilci fokusirani na uživanje, a ne na politiku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo karneval u Riju (FOTO)

Izvor: Blic, 22.Feb.2020

Brazilski karneval počeo je danas uz milione maskiranih učesnika na ulicama Rio do Žaneira i povremene kritike brazilskog predsednika Žaira Bolsonara.

Nastavak na Blic...

Počeo karneval u Riju

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2020, 09:53

Karneval u Riju počeo je uz milione maskiranih učesnika na ulicama grada i povremene kritike brazilskog predsednika Žaira Bolsonara...Otkako je desničarski predsednik Žair Bolsonaro preuzeo funkciju u januaru 2019. godine, Brazilci su oštro podeljeni. Pristalice bivšeg vojnog kapetana hvale ga...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.