Počelo suđenje Salviniju zbog blokade iskrcavanja migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2021, 14:24

Počelo suđenje Salviniju zbog blokade iskrcavanja migranata

U Italiji je u subotu, 23. oktobra, počelo suđenje bivšem ministru unutrašnjih poslova i ultradesničarskom lideru Mateu Salviniju (Matteo) jer je blokirao iskrcavanje 147 migranata sa spasilačkog broda, zbog čega su boravili u teškim uslovima. Salvini je prisustvovao početnom ročištu u Palermu, na Siciliji, koje je proceduralne prirode. Sudija Roberto Murgija treba da donese odluku o listama svjedoka koje su predložili tužilaštvo i odbrana. Salvini, lider ultradesno orijentisane stranke...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Salvini pred ročište zbog optužbi za otmicu: "Suđenje meni je nadrealno kad svedoči i holivudski glumac Ričard Gir"

Izvor: Blic, 23.Okt.2021

U Palermu je danas održano ročište na suđenju lideru italijanske desničarske stranke Liga Mateu Salviniju zbog optužbi za otmicu, jer je 2019. sprečio pristajanje spasilačkog broda s migrantima u italijanskim vodama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.