Počelo je: Španija uzvraća udarac

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2017, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo je: Španija uzvraća udarac

Španska vlada preuzela je prve korake za odgovor na situaciju u Kataloniji time što je raspustila regionalni parlament, smenila vladu i šefa policije, rekao je španski premijer Marijano Rahoj.

Rahoj je dodao da će u Kataloniji biti održani izbori 21. decembra. On je dodao da je proglašenje nezavisnosti Katalonije nelegalno.

- Verujemo da je hitno da se saslušaju svi građani Kataloije, da bi oni mogli da odluče svoju budućnost i niko ne može da daluje izvan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zakona u njihovo ime - poručio je Rahoj.

Rahoj je najavio da će ministri u centralnoj vladi preuzeti ovlašćenja katalonske administracije, preneo je Rojters.

Rahoj je ranije danas nazvao odluku katalonskog parlamenta krivičnim delom.

- Ono što je danas odobrio parlament Katalonije protivno je zakonu i predstavlja krivično delo - izjavio je Rahoj nakon sastanka Senata koji je odobrio primenu Člana 155 Ustava.

- Nismo spremni za to da postoje ljudi koji žele da likvidiraju naš ustav. Država će reagovati - dodao je premijer uveravajući Katalonce da će "sve biti u redu, umereno i efikasno".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.