Počela vojna vežba Japana i SAD u Kineskom moru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2017, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela vojna vežba Japana i SAD u Kineskom moru

Dva japanska broda - razarača učestvovaće u zajedničkoj vojnoj vežbi sa američkim nosačem aviona "Karl Vinson" u Kineskom moru, saopštila su danas japanske snage za pomorsku samoodbranu (MSDF).

Dva japanska vojna broda su još u petak krenula iz luke na zapadu Japana, kako bi se pridružili američkom nosaču aviona "Karl Vinson", a kako se navodi, japanski razarači će vežbati "razne taktike" sa američkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grupom, prenosi Rojters.

MSDF ne navodi koliko će japanski razarači ostati sa američkim nosačem.

AP navodi da je mornarica tu vežbu nazvala "rutinskom", kao i da je njen cilj da se poboljšaju kombinovani pomorski odgovori i odbrambene sposobnosti, kao i zajednička manevarska stručnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojna vežba Japana i SAD, Kim Džong Un hapsi i preti: POTOPIĆU TU ŽIVOTINJU!

Izvor: Blic, 23.Apr.2017

Dva japanska broda - razarača učestvovaće u zajedničkoj vojnoj vežbi sa američkim nosačem aviona "Karl Vinson" u Kineskom moru. Severna Koreja preti potapanjem...Dva japanska vojna broda su još u petak krenula iz luke na zapadu Japana, kako bi se pridružili američkom nosaču aviona "Karl Vinson",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.