Počela seča stabala na Šodrošu, aktivistima prijave

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Mar.2023, 12:18

Počela seča stabala na Šodrošu, aktivistima prijave

Aktivisti koji su uhapšeni tokom protesta protiv seče stabala na Šodrošu, pušteni su kasnije u toku dana, rekla je nekadašnja predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić. Nekoliko aktivista je uhapšeno 24. marta, nakon što su radnici kineske firme China Road and Bridge Corporation (CRBC) počeli sa sečom stabala na Šodrošu, lokaciji u Novom Sadu na kojoj se planira izgradnja novog mosta preko Dunava. Kostić koju je takođe policija privela, rekla je da su svi dobili prekršajne prijave,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Pušteni svi uhapšeni na Šodrošu, jedna krivična i više prekršajnih prijava

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2023

Pripadnici novosadske interventne policije uhapsili su danas aktiviste koji su pokušali da blokiraju put kamionu koji je došao da pokupi trupce oborenih stabala na Šodrošu, tako što su seli pred njega.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.