Počela akademska godina za buduće vaspitače u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela akademska godina za buduće vaspitače u Kikindi

U Visokoj školi za obrazovanje vaspitača u Kikindi, jedinoj visokoškolskoj ustanovi u gradu, počela je akademska godina za studente prve godine koji su upisali smer strukovni vaspitač dece u predškolskim ustanovama. U prvu godinu upisano je 68 brucoša, a upis za studente druge i treće godine još uvek je u toku.

Budući vaspitači u predškolskim ustanovama, njih 68-oro, započeli su akademsku godinu u jedinoj visokoškolskoj ustanovi u Kikindi, odnosno Visokoj školi za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obrazovanje vaspitača.

Svi brucoši su na budžetskom finansiranju, jer nije bilo dovoljno zainteresovanih za upis na smeru vaspitača za tradicionalne igre. Studenti druge i treće godine nastavu počinju u ponedeljak, osmog oktobra.

Zainteresovanost za smer strukovni vaspitač dece u predškolskim ustanovama tradicionalno je popularan, a ove godine popunjena je i kvota na specijalističkim studijama, pa je dalje školovanje nastavilo 50 studenata.

"Naša škola potpisala je ugovore o tehničko - poslovnoj saradnji sa vrtićima iz Novog Sada i Beograda, tako da naši studenti koji tamo završe praksu imaju mogućnost da odrade svoj pripravnički staž, da se dobro pokažu i da se tamo zaposle, a potom polažu i državni ispit'', rekla je dr Angela Mesaroš Živkov, pomoćnica direktora VSSS za obrazovanje vaspitača Kikinda.

Računajući sve tri godine u školi, studente na doškolovanju, kao i one na specijalističkim studijama, Visoku školu za obrazovanje vaspitača u Kikindi pohađa oko 300 studenata. Cena godine na osnovnim studijama iznosi 48.000 dinara, dok je cena godine na specijalističkim studijama 80.000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počela godina na visokoj školi Mihailo Palov

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2018, 11:47

Nova akademska godina počela je pre par dana na svim fakultetima i višim školama u Srbiji. Na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače Mihailo Palov u Vršcu, studente očekuju i nove mogućnosti za usavršavanje u zemljama Evrope...Visoka škola Mihailo Palov uključena je u realizaciju projekata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.