Izvor: B92, 13.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici napadaju

Bagdad, Mosul, Samari -- Irački pobunjenici ubili su u nedelju najmanje pet lica, uključujući i generala iračke vojske.

Kapetan iračke vojske Saad Amdžad potvrdio je informaciju da su naoružana lica ubila visoko rangiranog oficira iračke vojske severno od Bagdada, dodavši da trenutno nema više detalja o žrtvama. Istovremeno, islamska grupa koju predvodi jordanski militant Abu Musab Al Zarkavi, u saopštenju objavljenom na Internetu, preuzela je odgovornost za taj napad, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodavši je ubijen irački general Džadan Malih.

U saopštenju, čija autentičnost nije mogla biti potvrđena, navodi se da je Malih bio komandant vojnog logora u Tadžiju, severno od Bagdada, i da su uz njega ubijena još dva lica.

U drugom iračkom gradu, Mosulu, bezbednosni izvori javljaju da su, u razmeni vatre nakon raketnog napada na kancelarije lokalnih vlasti, ubijena dva civila, a dva ranjena.

U subotu uveče pobunjenici su izvršili napad i na zajednički kontrolni punkt iračkih i američkih snaga u gradu Samari, a tom prilikom poginula su dva Iračana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.