Pobuna zatvorenika u Brazilu, četvoro ubijenih

Izvor: RTS, 26.Avg.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobuna zatvorenika u Brazilu, četvoro ubijenih

Ubijena četiri zatvorenika, a nekolicina ranjena u pobuni u zatvoru u gradu Kaskavel u južnoj brazilskoj državi Parana. Dva zatvorska čuvara drže se kao taoci, a pregovori zvaničnika i vođa zatvorenika koje vrše nasilje danas su nastavljeni.

Dve žrtve su obezglavljene i još dva zatvorenika su poginula pošto su gurnuti s krova zgrade, dok su dva čuvara uzeta kao taoci u pobuni koja je počela juče ujutro, prenosi Tanjug.

Pregovori u cilju normalizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << situacije danas će biti nastavljeni pošto je 60 odsto zatvora tokom noći i dalje bilo pod kontrolom zatvorenika, rekao je portparol pravosuđa države Parana Elson Fakina.

Zatvoru su uskraćena voda i struja, dodao je Fakina i naveo da policajci čuvaju zatvor radi zaustavljanja daljeg širenja pobune, prenela je agencija AFP.

Lokalni mediji su prikazali da su zatvorenici, čija su lica prekrivena improvizovanim fantomkama, tukli muškarce koje su držali sa konopcima oko vrata na krovu jedne od zgrada.

U pobunu je uključeno najmanje 700 štićenika zatvora koji pljačkaju i pale i uništavaju delove objekta pod svojom kontrolom, a nasilje između zatvorenika najverovatnije uključuje pripadnike suparničkih narko bandi, dodaje Bi-Bi-Si.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.