Pobuna u brazilskom zatvoru, 52 mrtvih

Izvor: RTS, 29.Jul.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobuna u brazilskom zatvoru, 52 mrtvih

Najmanje 52 osobe stradale su tokom pobune koja je izbila u zatvoru u brazilskoj provinciji Para, javlja Oglobo. Zatvorenici drže dvojicu čuvara kao taoce.
Brazilski zatvor Altamira u provinciji Para postao je u ponedeljak izjutra poprište pravog rata rivalskih bandi u kojem su stradale najmanje 52 osobe, od čega su šesnaestorici odrubljene glave, javlja OGlobo.

Pobuna zatvorenika izbila je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u sedam časova po lokalnom vremenu, kada je grupa zatvorenika provalila u deo zatvora u kojem su se načlazili pripadnici rivalske bande.
Zatvorenici su se zatim zaključali i zapalili nekoliko prostorija, a od gušenja je stradalo više zatvorenika.
Na mesto događaja ubrzo su stigle i specijalne policijske jedinici, koje sa zatvorenicima pregovaraju o oslobađanju talaca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.