Pobegao iz staračkog doma zbog obeležavanja Dana D

Izvor: NaDlanu.com, 07.Jun.2014, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobegao iz staračkog doma zbog obeležavanja Dana D

Britanski veteran Bernard Džordan, čiji je nestanak prijavio jedan starački dom, pojavio se živ i zdrav u Normandiji. Naime, on je želeo da oda počast svojim saborcima iz Dana D.

On se iskrao iz kuće na jugu Engleske, nakon što mu je osoblje reklo da ne sme da putuje u Normandiju.

Ovaj veteran Kraljevske mornarice pridružio se bivšim saborcima u autobusu, a zatim i na trajektu koji ih je prevezao u Francusku.

Osoblje staračkog doma pozvalo je policiju >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u četvrtak i prijavilo Džordanov nestanak. Policija je pretraživala celo područje, pa čak i lokalne bolnice, ali Bernarda nigde nije bilo.

Ovog jutra, lokalni policajac je "tvitovao": "Divno: negovateljice iz staračkog doma prijavile su nestanak 89-godišnjeg veterana, pošto su mu prethodno rekle da ne može da ide u Normandiju na obeležavanje 70. godišnjice od Dana D. Tamo smo ga i našli!"

Ovaj živahni veteran trebalo bi da se vrati kući večeras, a osoblje trajekta dalo mu je kabinu, sve obroke i prevoz automobilom do staračkog doma.

Džordan je rekao da se na trajektu osećao kao na luksuznom krstarenju.

Izvor: B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Dan D za 89-godišnjeg veterana: Pobegao iz staračkog doma, našli ga u Normandiji!

Izvor: Svet, 07.Jun.2014

Britanski veteran Bernard Džordan, čiji je nestanak prijavio jedan starački dom, pojavio se živ i zdrav u Normandiji. Naime, on je želeo da oda počast svojim saborcima iz Dana D. On se iskrao iz kuće na jugu Engleske, nakon što mu je osoblje reklo da ne sme da putuje u Normandiju. Ovaj veteran...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.