Izvor: Blic, 24.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobegao iz čeljusti velike bele ajkule

Pobegao iz čeljusti velike bele ajkule

Erik Nerhus (41), ronilac iz Australije, uspeo je da se izvuče iz smrtonosnih čeljusti velike bele ajkule koja ga ščepala za glavu dok je ronio kod Kejp Hau, na jugoistočnoj obali Australije.

Erik je bio na ronjenju i pecanju sa sinom i nekolicinom prijatelja, kada ga je neman napala.

Njegov drug ispričao je da je ajkula, duga tri metra, bukvalno progutala Erikovu glavu, i tom prilikom mu smrskala masku i polomila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nosnu kost. Ipak, uspeo je da se oslobodi tako što ju je udario u oko.

Ajkula ga je potom ugrizla i drugi put, uhvativši ga za torzo. I tada je uspeo da se otrgne, a tu se našao i njegov 25-godišnji sin, koji ga je odvukao do čamca, a zatim su ga odmah odvezli do bolnice. Lekari su rekli da je izgubio mnogo krvi i da je u stanju šoka.

'Erik je čvrst momak, u super je formi', rekao je novinarima Denis Lubikis, koji je ronio zajedno s njim.

U Australiji se petnaestak puta godišnje dogodi da ajkule napadnu ljude, što tu zemlju čini jednom od najopasniji područja za plivanje i ronjenje, a jedan napad ajkule godišnje u proseku se završi fatalno.

CDC/IB

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.