Pobedila opoziciona desničarska partija na Novom Zelandu

Izvor: Blic, 08.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobedila opoziciona desničarska partija na Novom Zelandu

Opoziciona Nacionalna stranka centra desnice pobedila je danas na parlamentarnim izborima na Novom Zelandu.



Premijer Novog Zelanda Helen Klark priznala je poraz Nacionalnoj partiji Džona Keja, javila je Televizija Novog Zelanda. Kako se navodi, Klarkova je telefonom pozvala Keja i priznala poraz svoje Laburističke partije koja je bila na vlasti skoro 10 godina.

Na osnovu 99 odsto izbrojanih glasova, Nacionalna partija osvojila je 45 odsto glasova, odsnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 59 mesta u parlamentu od 122 člana. Ta stranka će moći da formira većinu sa nekoliko manjih stranaka.

Laburistička partija osvojila je 34 odsto glasova, odnosno 43 poslanička mesta.

Džon Kej (47) je multimilioner i bivši bankar. Na Novom Zelandu pravo glasa ima 2,9 miliona stanovnika.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pobeda opozicije na Novom Zelandu

Izvor: B92, 08.Nov.2008

Velington -- Opoziciona Nacionalna stranka centra desnice pobedila je na parlamentarnim izborima na Novom Zelandu... Premijer Novog Zelanda Helen Klark priznala je poraz Nacionalnoj partiji Džona Keja, javila je Televizija Novog Zelanda. Kako se navodi, Klarkova je telefonom pozvala Keja i priznala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.