Izvor: RTS, 13.Apr.2021, 20:30

Pljušte ostavke u policiji zbog ubistva mladog Afroamerikanca u Mineapolisu

Policajka Kim Poter, koja je upucala Afroamerikanca Dontija Rajta nakon čega je on preminuo, napustila je službu. I šef gradske policije Mineapolisa podneo je ostavku.
Kim Poter je, kako je navela policija, slučajno ispalila metak u Dontija Rajta, 20-godišnjeg Afroamerikanca, a njena namera je bila da koristi omamljivač.

Rajt je ubrzo preminuo od posledica ranjavanja a potom su, u nedelju, usledili protesti revoltiranih građana zbog odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policije prema Afroamerikancima. Došlo je i do nereda, nakon čega je uveden policijski čas.
Policajka je, kako prenosi Njujork tajms, podnela neopozivu ostavku zbog smrti Dontija Rajta, saopštila je lokalna policija. 
"Volela sam svaki minut proveden u policiji i služenju zajednici na najbolji mogući način, ali verujem da je u najboljem interesu zajednice, departmana i mojih kolega da odmah podnesem ostavku", napisala je Poterova u ostavci.
Na isti korak se, prema navodima lista, odlučio i šef gradske policije Tim Genon. 
Kim Poter (48) je bila u službi 26 godina, navodi Njujork tajms
Nereda je bilo i sinoć u Mineapolisu, pošto su građani prekršili policijski čas i organizovali nove proteste. Demonstranti su bacali predmete na policiju koja je odgovorila dimnim granatama i suzavcem. Uhapšeno je četrdeset osoba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostavke šefa policije i policajke posle smrti Afroamerikanca u Minesoti

Izvor: VOA, 13.Apr.2021

Bela policajka koja je pucala u Afroamerikanca, kojeg je policija zaustavila zbog saobraćajnog prekršaja u predgrađu Mineapolisa, dala je otkaz u utorak. Ostavku je podneo i šef policije Bruklin Centra, mesta u kojem se dogodio incident. Gradonačelnik Bruklin Centra Majk Eliot rekao je da je...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.