Pljačka u muzeju izvedena u stilu „Pink Pantera“

Izvor: Blic, 22.Maj.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačka u muzeju izvedena u stilu „Pink Pantera“

Prvi rezultati istrage krađe pet slika među kojima i Pikasova, vrednih pola milijarde evra iz Muzeja moderne umetnosti u Parizu pokazuju da je akcija izvedena u stilu „Pink Pantera“ delo ruku vrlo veštog lopova.

„Alarm je očigledno bio isključen. Mora da se radi o vrlo promućurnim lopovima. Stražari nisu ništa videli. Ući u muzej tako brzo kroz prozor, koji je trebalo otvoriti, odabrati pet određenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dela i potom se iskrasti neprimećen od stražara, to je stvarno impresivno", rekao je Kristof Žirar, zamenik gradonačelnika Pariza zadužen za kulturu.

Inspektori za borbu protiv kriminala ispitali su trojicu noćnih stražara u pokušaju da otkriju kako to da nijedan od njih nije primetio ništa neobično.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.