Plenković: Biće pronađen zakonit način za uklanjanje ploče

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2017, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: Biće pronađen zakonit način za uklanjanje ploče

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da će biti nađen zakonit način za uklanjanje sporne table u Jasenovcu na kojoj se nalazi ustaški pozdrav "Za dom spremni".

"Naći ćemo zakonit način za zamenu ploče", rekao je kratko Plenković za Jutarnji list.

Hrvatski mediji prenose da Plenković nije naveo kada će tabla biti uklonjena, niti je otkrio hoće li se sačekati sa donošenjem novog zakona, o čemu je prošlog vikenda govorio ministar pravosuđa Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Dražen Bošnjaković.

Zbog table, odnosno ustaškog pozdrava "Za dom spremni", počela je i da se "drma" Vlada Hrvatske jer su koalicioni partneri HDZ-a zatražili da bude uklonjena, a u tom stavu nisu ostali usamljeni.

Uklanjanje table tražili su i predstavnici Srba u Hrvatskoj.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Njemački mediji: Hrvatska desnica šteti imidžu države

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2017

ZAGREB - Hrvatska desnica se još jednom potrudila da nanese štetu imidžu Hrvatske u svijetu, a ovog puta je to učinjeno sa pločom na kojoj je uklesan ustaški pozdrav, a koja je postavljena u Jasenovcu, čije uklanjanje je premijer Andrej Plenković svojevremeno ocijenio kao veoma "delikatnim",...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.