Izvor: B92, 14.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planiran atentat na Putina?

Moskva -- Na ruskog predsednika Vladimira Putina pripreman je atentat koji je trebalo da bude izveden tokom njegove predstojeće posete Iranu.

Iran: Priče o atentatu bez osnove

Izveštaji o mogućem samoubilačkom napadu na ruskog predsednika Vladimira Putina su "potpuno neosnovani" i program njegove posete će se odvijati normalno, rekao je portparol iranskog ministarstva inostranih poslova agenciji AFP.

Televizija "Rusija" je prenela, pozivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na izvore ruske novinske agencije "Interfaks" iz ruskih specijalnih službi, da se za atentat pripremalo nekoliko grupa bombaša samoubica. Agencije Itar-Tas i RIA Novosti navele su da je pres služba Kremlja odbila da komentariše informaciju o pripremanom pokušaju ubistva Putina i potvrdila da je ruski predsednik obavešten o toj informaciji.

Agencija Interfaks javila je, pozivajući se na izvore iz ruskih specijalnih službi, da će, "po različitim izvorima van Rusije, biti izvršen pokušaj ubistva tokom Putinove posete Teheranu".

"Nekoliko grupa terorista samoubica pripremano je da izvrši to ubistvo", rekao je taj izvor Interfaksu.

Predsednik Rusije će danas i sutra boraviti u Nemačkoj, odakle treba da otputuje u Teheran sutra u dvodnevnu radnu posetu, gde će uz lidere Irana, Azerbejdžana, Kazahstana i Turkmenistana učestvovati u radu drugog samita zemalja kaspijskog regiona.

To će biti prva poseta jednog ruskog predsednika Iranu posle više od 60 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.