Izvor: B92, 16.Feb.2010, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planina se spustila na gradić

Rim -- Svih 2 300 stanovnika mesta Majerato u Kalabriji evakuisano je jutros, kada se obrušio deo planinske litice i zatrpao veći deo ovog gradića.

Gradonačelnik Majerata Serđio Rico izjavio je da je to bila apokaliptična scena. Vlasti italijanske regije Kalabrije saopštile su da je u toj oblasti tokom vikenda zabeleženo više od 200 klizišta izazvanih olujnim nevremenom, ali da za sada nema povređenih, javila je italijanska agencija Ansa.

Mesta oko grada Kosence su, takođe, evakuisana usled poplava i klizišta koji su uništili juče glavnu vodovodnu cev i ostavili više hiljada domova bez vode.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.