Plan Pentagona da raznese planetu još uvek moguć

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jan.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plan Pentagona da raznese planetu još uvek moguć"

Prema novom izveštaju koji je objavio "Global riserč" nuklearni rat za Pentagon je moguća opcija.

U poređenju sa 50-im godinama prošlog veka, danas je nuklearno oružje daleko naprednije i preciznije.

- Da se ne zavaravamo, plan Pentagona da raznese planetu koristeći napredno nuklearno oružje još je otvoren - zaključuje “Global riserč“.

Predvođena “odbrambenim preduzetnicima“, Obamina administracija je predložila milijardu dolara vredan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << plan, tokom 30 godina koji bi razvio novu generaciju nuklearnog oružja, bombaredera, podmornica i interkontinetalnih balističkih raketa, većinom usmerenih prema Kini i Rusiji, piše GR.

Stručnjaci koji imaju ugovor sa Pentagonom, poduprli su korišćenje nuklearnog oružja, za koje se smatra da je bezopasno za okolinu i civilnu populaciju jer se eksplozija događa pod zemljom.

Američki Senat dozvolio je korišćenje takvih raketa u ratnoj zoni i njihovo korišćenje ne traži pristanak vrhovnog zapovednika.

Ljudi na vrhu Vlade, koji donose odluku o korišćenju nuklearnog oružja, nemaju ni najmanje podataka o implikacijama svojih dela, tvrdi GR. Nedavno objavljeni poverljivi dokumet iz Pentagona potvrđuje da je tokom Hladog rata, 1.200 gradova od Istočne Evrope do Dalekog istoka bilo meta sistemskog uništenja.

Prema planu iz 1956. hidrogenske bombe su mogle da budu korišćene protiv meta u Sovjetskom Savezu, Kini i Istočnoj Evropi.

Sadašnja lista gradova koji su na meti je tajna, ali se pretpostavlja da se na njoj nalaze pojedini gradovi u Rusiji, Kini, na Bliskom istoku i Severnoj Koreji.

Pentagon je aktivno razmotrio korišćenje nuklearnih raketa protiv vojnih meta u Rusiji, navodi GP, pozivajući se na AP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.