Plaćenici ubili porodicu meksičkog marinca

Izvor: Blic, Srna, 23.Dec.2009, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaćenici ubili porodicu meksičkog marinca

Plaćene ubice narkokartela ubile su majku, brata, sestru i tetku pripadnika elitne jedinice meksičke mornarice, koji je poginuo tokom operacije u kojoj je ubijen ozloglašeni narkobos Arturo Beltran Levja, saopštila je danas policija.

Napadači su upali u kuću u mestu Kvintin Aroz u državi Tabasko na jugu Meksika i otvorili vatru iz automatskog naoružanja.

Sve ukazuje na to da je u pitanju napad iz osvete zbog operacije meksičke mornarice u kojoj je tokom protekle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nedelje ubijen Levja.

"Napadači su ulazna vrata razbili maljem. Ubili su sve ukućane", rekao je zamenik komandira lokalne policije Saturnino Domingez.

Beltran Levja

Peti član porodice poginulog marinca je ranjen.

Levju, čiji je nadimak Bos nad bosovima, ubili su pripadnici pomorskih snaga u luksuznom stambenom kompleksu u gradu Karnavaki na jugu Meksika. Tada je ubijeno i šest njegovih telohranitelja.

U poslednje tri godine poginulo je više od 16.000 ljudi u nasilju povezanom sa švercom droge pošto se suprostavljene narko bande bore međusobno i protiv bezbednosnih snaga.

Analitičari smatraju da je Levjina smrt podstrek za predsednika Felipea Kalderona, koji je odmah po stupanju na dužnost 2006. godine objavio rat narkokartelima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.