Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2019, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang spreman na nastavak pregovora sa SAD

Severna Koreja je danas saopštila da je voljna da krajem septembra nastavi nuklearne pregovore sa SAD.

Ipak, prva zamenica šefa severnokorejske diplomatije Čoe Son Hui je rekla da SAD za pregovarački sto moraju doći s predlozima koji su zadovoljavajući za Pjongjang ili će razgovori dve zemlje biti okončani.

Pregovori SAD i Severne Koreje o nuklearnom razoružanju Pjongjanga su propali u februaru kada je predsednik SAD Donald Tramp odbio zahtev severnokorejskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << lidera Kim Džong Una za ukidanje sankcija u zamenu za delimično razoružanje. Dva lidera su se ponovo srela krajem juna na granici dve Koreje i složili se da ponovo pokrenu diplomatski proces.

Čoe je rekla da je Severna Koreja dala Vašingtonu dovoljno vremena da smisli nove predloge za spas nuklearnih pregovora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.