Izvor: Blic, 18.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang sprema novu nuklearnu probu

Pjongjang sprema novu nuklearnu probu

Severna Koreja je u utorak izjavila da sankcije UN smatra 'objavom rata', dok je s druge strane granice, u Seulu, jedan zvaničnik rekao da postoje znaci koji ukazuju na to da se ta izolovana komunistička zemlja priprema za drugu nuklearnu probu.

Ruski ministar odbrane Sergej Ivanov istakao je da 'nije isključeno da će Pjongjang detonirati još jednu bombu', dok je Vašington saopštio da bi takav potez smatrao 'ratobornim činom'.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prkoseći sankcijama za koje je glasao čak i njegov najbliži saveznik - Kina, Pjongjang je izjavio da je i ranije uspevao da izdrži međunarodni pritisak i da sigurno neće popustiti sada kada je postao 'nuklearna država'.

'Narodna Republika Koreja želi mir, ali se ne plaši rata', izjavio je predstavnik za štampu Ministarstva spoljnih poslova. Američka vlada je u ponedeljak potvrdila da je podzemna eksplozija od 9. oktobra zaista predstavljala nuklearnu probu, kao što je Pjongjang saopštio.

CDC/JS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.