Pjongjang preti nastavkom razvoja nuklearnog programa

Izvor: RTS, 03.Nov.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang preti nastavkom razvoja nuklearnog programa

Severna Koreja upozorila je da bi mogla da "oživi" državnu politiku jačanja nuklearnog arsenala, ako SAD ne ukinu ekonomske sankcije toj zemlji.
Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje izdalo je saopštenje zbog aktuelnih sankcija uvedenih toj zemlji i pritiska da odustane od nuklearnog programa, prenosi AP.

U saopštenju se navodi da bi Severna Koreja mogla ponovo da uvede "pjongdžin politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istovremenog napretka nuklearnih snaga i ekonomskog razvoja" – ako SAD ne promene svoj stav.
"SAD smatraju da su njihove sankcije i pritisci doveli do denuklearizacije. Ne možemo da se ne smejemo na takvu glupu ideju. Poboljšanje odnosa i sankcije su nekompatibilne. Ako SAD nastave da se ponašaju arogantno bez naznaka da su promenile svoj stav i da ne shvataju naš ponovljeni zahtev, DPRK bi mogla da doda jednu stvar svojoj državnoj politici u naporima za ekonomski napredak, a kao rezultat toga ponovo bi mogla da se pojavi reč pjongdžin", piše u saopštenju.
Kako se navodi, pjongdžin na korejskom znači dvostruki napredak.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Severna Koreja: Ukinite sankcije ili nastavljamo nuklearni razvoj

Izvor: VOA, 03.Nov.2018

Severna Koreja upozorila je da bi mogla da oživi politiku jačanja svog nuklearnog arsenala ukoliko SAD ne ukinu ekonomske sankcije. Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje objavilo je to saopštenje u petak uveče dok postoji osećanje neslaganja između Vašingtona i Seula zbog upotrebe sankcija...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.