Izvor: B92, 04.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pjongjang i dalje na listi"

Sidnej -- Pregovarač SAD o pitanju nuklearnog programa Severne Koreje kaže da je ta zemlja još na listi zemalja koje pomažu terorizam.

Pregovarač SAD o pitanju nuklearnog programa Severne Koreje Kristofer Hil rekao je da će ta zemlja morati da potpuno demontira program nuklearnog oružja da bi bila uklonjena sa liste zemalja koje pomažu terorizam.

Severnokorejska Centralna novinska agencija prenela je juče reči portparola ministarstva spoljnih poslova da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD na bilateralnim razgovorima u Ženevi pristale da skinu Severnu Koreju s te liste. Hil je, međutim, u Sidneju, gde učestvuje na Azijskopacifičkom ekonomskom forumu, novinarima rekao da Severna Koreja nije skinuta sa liste i dodao da to zavisi od procesa dalje denuklearizacije.

Severna Koreja je na toj listi od januara 1988. pošto je jedan agent Severne Koreje priznao da je učestvovao u postavljanju bombe u južnokorejskom avionu, kada je poginulo 115 osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.