Pjongjang: U slučaju sankcija ćemo preduzeti snažne kontramere

Izvor: RTS, 07.Sep.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang: U slučaju sankcija ćemo preduzeti snažne kontramere

Odgovorićemo na varvarsku zaveru sankcija i pritiska SAD snažnim sopstvenim kontramerama, poručuje Severna Koreja.
Severna Koreja je poručila da će preduzeti "snažne kontramere" kao odgovor na pritisak SAD ili bilo kakve nove sankcije koje joj eventualno budu nametnute zbog programa testiranja raketnog sistema i optužila SAD da žele rat.

Obećanje zvaničnog Pjongjanga je izneto u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zvanične delegacije na Istočno-ekonomskom forumu (EEF) u Vladivostoku u istočnoj Rusiji, prenosi Rojters.
"Odgovorićemo na varvarsku zaveru sankcija i pritiska SAD snažnim sopstvenim kontramerama", navodi se u saopštenju.
U istom saopštenju optužbe su upućene na račun Južne Koreje i Japana da koriste ruski forum kako bi vodili "pokvarenu politiku", navodeći da je taj događaj namenjen razgovorima o ekonomskoj saradnji u regionu, a ne kritici njenog programa raketnog testiranja.
Kako navodi agencija, to obećanje je usledilo nakon što su SAD zahtevale od Saveta bezbednosti UN da nametne sankcije za naftu Severnoj Koreji, zabrani izvoz tekstila, zapošljavanje radnika iz Severne Koreje u inostranstvu i da Kim Džong Un bude podvrgnut zabrani putovanja i zamrzavanju imovine.
Kako podseća agencija, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je ranije danas da misli da severnokorejska kriza neće eskalirati u sukob velikih razmera sa nuklearnim oružjem i predvideo da će zdrav razum nadvladati.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.