Pismo sa ricinom za senatora

Izvor: Mondo, 17.Apr.2013, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo sa ricinom za senatora

Poštanska koverta koja je sadržala jak proteinski otrov ricin otkrivena je u američkom Kongresu, dan nakon terorističkog napada u Bostonu, javile su televizije u SAD.

Pismo je bilo upućeno republikanskom senatoru iz Misisipija Rodžeru Vikeru, ali mu nije uručeno, pošto je nakon provere ustanovljeno da se u koverti nalazi otrov koji je višestruko jači od cijanida.

Prema navodima Rojtersa, pismo je upućeno iz Memfisa u Tenesiju. Istragu su preuzeli FBI >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i kongresna policija, kao i druge vladine bezbednosne agencije. Pismo sa materijom za koju se veruje da je otrovna upućeno je u sedište FBI u Kvantiku.

Do incidenta sa pismom došlo je samo dan nakon terorističkog napada na bostonski maraton u kome su tri osobe izgubile život, dok je više od 180 povređeno, od kojih je 17 i dalje u kritičnom stanju.

Američke vlasti još ne znaju ko stoji iza napada, a za sada se niko nije javio i preuzeo odgovornost.

(Tanjug/Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pismo sa ricinusom za senatora

Izvor: Mondo, 17.Apr.2013

Poštanska koverta koja je sadržala jak proteinski otrov ricin otkrivena je u američkom Kongresu, dan nakon terorističkog napada u Bostonu, javile su televizije u SAD...Pismo je bilo upućeno republikanskom senatoru iz Misisipija Rodžeru Vikeru, ali mu nije uručeno, pošto je nakon provere ustanovljeno...

Nastavak na Mondo...

Amerika na udaru: Senator dobio pismo sa otrovom!

Izvor: Press, 17.Apr.2013

Pismo je bilo upućeno republikanskom senatoru iz Misisipija Rodžeru Vikeru, ali mu nije uručeno, pošto je nakon provere ustanovljeno da se u koverti nalazi otrov koji je višestruko jači od cijanida. ..Prema navodima Rojtersa, pismo je upućeno iz Memfisa u Tenesiju. Istragu su preuzeli FBI i kongresna...

Nastavak na Press...

Pismo s jakim otrovom stiglo u Kongres

Izvor: Glas javnosti, 17.Apr.2013

VAŠINGTON - Poštanska koverta koja je sadržala jak proteinski otrov ricin otkrivena je u američkom Kongresu, dan nakon terorističkog napada u Bostonu, javile su televizije u SAD...Pismo je bilo upućeno republikanskom senatoru iz Misisipija Rodžeru Vikeru, ali mu nije uručeno, pošto je nakon...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.