Izvor: RTS, 23.Sep.2020, 18:31

Pismo sa ricinom za Trampa, kanadska policija pretresa kuću u Montrealu

Kanadska policija pretresa objekat u Montrealu u sklopu istrage o pismu sa ricinom adresiranom na Belu kuću i Donalda Trampa, javlja Montreal gazet.
U akciji učestvuju specijalni timovi obučeni i opremljeni za atomsku, biološku i hemijsku zaštitu, kao i specijalisti za eksplozive.
 
Osim njih na mestu pretresa su i vaatrogasci i policija. Zgrada je, iz predostrožnosti, evakuisana.
Pretres je usledio svega 24 časa pošto je američka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policija uhapsila osumnjičenu da je predsedniku Donaldu Trampu poslala paket koji sadrži otrov ricin.
Ricin je visoko toksično jedinjenje ekstrahovano iz ricinusovih zrna koje se koristi u terorističkim zaverama. Može se koristiti u obliku praha, gasa ili kiseline.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.