Izvor: B92, 08.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijana ukrajinska posada aviona?

Bergen -- Sedmoro članova posade ruskog aviona zadržano na aerodromu u Norveškoj zbog sumnje da su pijani nameravali da lete.

Kapetan, njegov pomoćnik i petoro članova posade velikog teretnog aviona Antonov 22, svi Ukrajinci, privedeni su na aerodromu Flaslend, koji se nalazi u drugom po veličini norveškom gradu Bergenu, pošto su službenici primetili da posada, koja je kretala na rani jutarnji let, miriše na alkohol, rekao je Asbjorn Andersen iz lokalne policije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Oni su sada na testiranju krvi i biće ispitani. Njihova ambasada je, takođe, obaveštena", rekao je on i dodao da se među zadržanima nalaze i navigator i radio-operater.

Osumnjičeni su deo 17-člane posade Antonova 22, najvećeg svetskog aviona sa propelerima. Avioni tog tipa pravljeni su u Rusiji tokom sovjetske ere. Policija je saopštila da još nije utvrđeno ko je vlasnik aviona, čija posada je privedena.

Letelica je bila na zapadu Norveške, gde je trebalo da pokupi naftu i industrijsku opremu, i prebaci ih u Baku, prestonicu Azerbejdžana. Anderson je rekao i da je maksimalna kazna za prekršaje tog tipa u Norveškoj dve godine zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.