Petoro dece ubijeno u napadima na jugoistoku Avganistana

Izvor: Blic, 01.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro dece ubijeno u napadima na jugoistoku Avganistana

U dva odvojena napada međunarodnih i avganistanskih snaga na jugoistoku zemlje ubijeno je petoro dece i ranjeno nekoliko civila, javljaju svetske agencije.



Prvi napad se dogodio kada su talibani otvorili vatru na patrolu međunarodnih snaga NATO-a u distriktu Gajan. Patrola je zatražila podršku od artiljerijskih snaga i jedna granata je pala nadomak jednog naselja. Troje dece je ubijeno u tom napadu, a nekoliko je povređeno. Povređeni su odmah prebačeni u vojnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolnicu.

U drugom napadu kod Kabula, jedna osoba i dvoje dece je ubijeno.

Ove nesreće su se dogodile u trenutku kada se u Avganistanu vodi žestoka rasprava o broju civila koje su ubile međunarodne mirovne snage.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.