Petogodišnjak promenio pol!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Feb.2012, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petogodišnjak promenio pol!

Petogodišnji dečak iz Velike Britanije uz podršku svojih roditelja i doktora promenio pol i sada živi kao devojčica.

Zak Ejveri je imao samo tri godine kada je počeo da nosi haljinice i stavlja šnalice u kosu.

Prema proceni psihijatra Zaku je ustanovljen poremećaj rodnog identiteta (GID) koji ukazuje na nesklad između pola osobe i onoga kako se ona oseća. Zbog toga se Zak osećao kao devojčica zarobljena u telu dečaka.

Zakova mama, Tereza Ejveri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kaže da se do treće godine Zak ponašao kao dečak, voleo je automobilčiće, avione...ali je odjednom postao opsednut lutkama i počeo da se oblači kao devojčica.  

Gospođa Ejveri, koja ima još troje dece, u izjavi za "Dejli telegraf" kaže da je Zak plakao i pokušavao sebi da naudi zbog toga što je dečak. Kada su ga odveli kod lekara ispostavilo se da je on najmlađa osoba u Velikoj Britaniji kojoj je dijagnostikovan ovaj poremećaj. Gospođa Ejver i kaže da su joj objasnili da "iako je rođen kao dečak, njegov mozak mu govori da je žensko".

Zakova mama kaže da su u školi koju je Zak pohađao pokazali razumevanje za njegovu promenu. "Objasnili smo deci da se Zak mnogo bolje oseća kao devojčica", rekla je gospođa Ejveri.

Prema podacima Tavistok i Patman fondacije u kojoj je Zaku dijagnostikovan ovaj poremećaj, još 165 mališana tokom prošle godine imalo je isti problem, od kojih je samo sedmoro imalo manje od pet godina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petogodišnjak promijenio pol!

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2012

Petogodišnji dječak iz Velike Britanije uz podršku svojih roditelja i doktora promijenio je pol i sada živi kao djevojčica.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.